Przepis na fit placki bananowe 📖

Oto przepis na fit placki bananowe:

Składniki:
- 2 dojrzałe banany
- 2 jajka
- 1/2 szklanki mleka roślinnego (np. migdałowe, sojowe)
- 1 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- olej roślinny do smażenia

Instrukcje:
1. W misce, za pomocą widelca, rozgnieć banany na jednolitą masę.
2. Dodaj jajka i mleko roślinne do rozgniecionych bananów.
3. W innej misce wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
4. Stopniowo dodawaj suche składniki do mokrych składników (bananów, jajek, mleka), mieszając delikatnie, aż powstanie jednolite ciasto.
5. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj niewielką ilość oleju.
6. Na rozgrzaną patelnię, za pomocą chochlki, nakładaj małe porcje ciasta, tworząc placki o średnicy około 7-8 cm.
7. Smaż placki z obu stron na złoty kolor, przez około 2-3 minuty z każdej strony.
8. Gdy placki będą gotowe, wyłóż je na talerz i kontynuuj smażenie kolejnych partii, aż zużyjesz całe ciasto.
9. Podawaj placki bananowe na ciepło, najlepiej polane jogurtem naturalnym lub posypane ulubionymi owocami.

Smacznego!

Podobne przepisy

placki bananowe fit
placki kakaowo-bananowe
placki bananowe alaantkowe
wegańskie placki bananowe
placki bananowe dla dzieci