Przepis na fit pulpety z indyka 📖

Składniki:
- 500g mielonego mięsa z indyka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka suszonej pietruszki
- 1 łyżka sosu sojowego
- Sól i pieprz do smaku
- Olej kokosowy do smażenia

Wykonanie:
1. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany czosnek, aż staną się miękkie i lekko zrumienione. Odstaw do przestygnięcia.
2. W misce wymieszaj mięso z indyka, jajko, bułkę tartą, tymianek, pietruszkę, sos sojowy oraz już przestudzoną cebulą i czosnkiem.
3. Dopraw do smaku solą i pieprzem, następnie dokładnie zagnieć składniki, aby utworzyć jednolitą masę.
4. Z masy formuj małe pulpety o wybranym rozmiarze.
5. Na patelni rozgrzej olej kokosowy i smaż pulpety z każdej strony, aż staną się brązowe i dobrze przypieczone w środku.
6. Gotowe pulpety z indyka możesz podać solo, jako dodatek do sałatek lub z wędzonymi warzywami.

Smacznego!

Podobne przepisy

pulpety z indyka
gotowane pulpety z indyka
pulpety z indyka dla niemowlaka
pulpety z indyka gotowane
pulpety z indyka bez jajka