Przepis na frytki w kombiwarze 📖

Oto przepis na frytki w kombiwarze:

Składniki:
- 4 duże ziemniaki
- 2 łyżki oleju roślinnego
- sól

Przygotowanie:
1. Przygotuj ziemniaki, obierając je i krojąc na cienkie paski. Możesz również zostawić skórkę, jeśli wolisz.
2. Następnie wstaw kombiwar do gniazda elektrycznego i włącz go, ustawiając temperaturę na 180 stopni Celsjusza.
3. Wsyp pokrojone ziemniaki do miski i dodaj olej roślinny, dokładnie mieszając, aby równomiernie pokryć frytki olejem.
4. Gdy kombiwar osiągnie odpowiednią temperaturę, wyłóż frytki na koszyczek do pieczenia lub specjalną tackę do frytek.
5. Włóż koszyczek do kombiwaru i ustaw timer na około 20 minut.
6. Co jakiś czas delikatnie potrząsaj koszyczkiem, aby frytki równomiernie się upiekły.
7. Po upływie czasu sprawdź, czy frytki są złociste i chrupiące. Jeśli nie są gotowe, przedłuż czas pieczenia o kilka minut.
8. Gotowe frytki wyjmij z kombiwaru i posól według uznania.
9. Podawaj ciepłe frytki jako przekąskę, dodatek do dania głównego lub z ulubionymi sosami.

Smacznego!

Podobne przepisy

rybę w kombiwarze
chleb w kombiwarze halogenowym
frytki fit
jak frytki
a'la frytki