Przepis na gofry które zawsze wychodzą 📖

Oto przepis na tradycyjne, pyszne gofry:

Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 jajka
- 1 3/4 szklanki mleka
- 1/2 szklanki roztopionego masła
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Instrukcje:
1. W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól.
2. W osobnej misce rozbij jajka i lekko ubij je widelcem.
3. Do jajek dodaj mleko, roztopione masło i ekstrakt waniliowy. Dokładnie wymieszaj.
4. Powoli wlej mokre składniki do miski z suchymi składnikami. Mieszaj delikatnie, aż powstanie jednolite ciasto. Nie mieszaj zbyt intensywnie.
5. Rozgrzej gofrownicę zgodnie z jej instrukcją obsługi.
6. Na rozgrzanej gofrownicy nałóż około 1/4 szklanki ciasta. Szybko zrób ruchy, aby ciasto równomiernie rozprowadziło się po powierzchni gofrownicy.
7. Zamknij gofrownicę i piecz gofry przez około 3-4 minuty, aż staną się złociste i chrupiące.
8. Powtarzaj ten proces, używając pozostałego ciasta.
9. Wyjmij gofry z gofrownicy i podawaj na ciepło, najlepiej z ulubionym dodatkiem, takim jak bita śmietana, syrop klonowy, owoce czy czekolada.

Smacznego!

Podobne przepisy

naleśniki które zawsze wychodzą
pączki które zawsze wychodzą
babeczki które zawsze wychodzą
gofry które zawsze się udają
naleśniki zawsze wychodzą