Przepis na gołąbki jajka 📖

Przepis na gołąbki jajka:

Składniki:
- 6 jajek
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1/4 szklanki mleka
- 1/2 szklanki tartego żółtego sera
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu

Sposób przygotowania:
1. W garnku zagotuj wodę i ugotuj jaja na twardo przez około 10 minut.
2. Po ugotowaniu jaja zdejmij z ognia, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój na drobne kawałki.
3. Cebulę posiekaj i zeszklij na patelni na maśle.
4. W dużej misce połącz jaja, zeszkloną cebulę, mleko, tarty żółty ser, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
5. W formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia lub natłuszcz ją masłem.
6. Przelej masę jajeczną do formy i wyrównaj powierzchnię.
7. Wstaw formę do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około 30-35 minut, aż wierzch gołąbków zrobi się złoty i lekko wypukły.
8. Po wyjęciu z piekarnika ostudź gołąbki jajka, a następnie pokrój na porcje i podawaj.

Smacznego!

Podobne przepisy

gołąbki bez jajka
a gołąbki
gołąbki
n gołąbki
ryz jajka