Przepis na gotowanie białej kiełbasy 📖

Składniki:
- 4 białe kiełbasy
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 szklanka bulionu drobiowego

Instrukcje:
1. Wrzuć kiełbasy do dużego garnka i zalej wodą. Gotuj na średnim ogniu przez około 15-20 minut, aż kiełbasy będą miękkie.
2. W międzyczasie, pokrój cebulę w piórka, a czosnek drobno posiekaj.
3. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj cebulę i czosnek, smaż przez kilka minut, aż będą miękkie i lekko zrumienione.
4. Dodaj paprykę w proszku, majeranek, sól i pieprz. Mieszaj przez chwilę, aby wszystkie składniki się połączyły.
5. Przełóż podsmażoną cebulę z przyprawami do garnka z kiełbasami. Dodaj również bulion drobiowy.
6. Gotuj całość na średnim ogniu przez około 10 minut, aby smaki się przenikały.
7. Podawaj białą kiełbasę z duszoną cebulą i sosem, najlepiej z pieczywem lub ziemniakami. Smacznego!

Podobne przepisy

parzenie białej kiełbasy surowej
kotlety mielone z białej kiełbasy
farsz kiełbasy
kiełbasy z jajkiem
robienie kiełbasy