Przepis na hamburger na zimno 📖

Przepis na hamburger na zimno:

Składniki:
- 4 kajzerki lub bułki do hamburgerów
- 400 g mielonej wołowiny
- 1 cebula, pokrojona w cienkie plastry
- 4 plastry sera żółtego
- Kilka plasterków ogórka kiszonego
- Kilka plasterków pomidora
- Kilka plastrów sałaty
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki ketchupu
- Sól i pieprz do smaku

Instrukcje:
1. Formuj 4 kotlety z mielonej wołowiny i przypraw je solą i pieprzem.
2. Grilluj kotlety na rozgrzanym grillu przez około 4-5 minut z każdej strony, aż będą dobrze wysmażone.
3. W międzyczasie przekrój kajzerki na pół i opiecz je na grillu lub w tosterze na złoty kolor.
4. Na dolnej połowie bułki połóż plaster sera, a na nim układaj kolejno po 1 plastrze ogórka, pomidora i sałaty.
5. Na przepiórkę bułki połóż upieczony kotlet.
6. W miseczce wymieszaj majonez, musztardę i ketchup, a potem rozsmaruj tę mieszankę na górnej części bułki.
7. Przykryj hamburger górną połówką bułki.
8. Zawinięcie hamburgera w aluminiową folię i wstawienie na godzinę do lodówki pozwoli smakom lepiej się połączyć.
9. Po godzinie wyjmij z lodówki i podawaj.

Smacznego!

Podobne przepisy

hamburger xxl
fit hamburger
hamburger okrasa
ostry hamburger
hamburger z jelenia