Przepis na jajecznica na boczku i cebuli 📖

Składniki:
- 4 jajka
- 100g boczku
- 1 cebula
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Na patelnię wstawiamy kawałki boczku i podsmażamy je, aż się zrumienią.
2. Dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy, aż stanie się miękka i lekko złocista.
3. W misce roztrzepujemy jajka i doprawiamy je solą i pieprzem.
4. Gotową cebulę i boczek przekładamy na jedną stronę patelni.
5. Na drugą stronę wylewamy roztrzepane jajka i smażymy na średnim ogniu, mieszając delikatnie, aż zetną się i będą miały odpowiednią konsystencję.
6. Przełamujemy jajecznicę na patelni, mieszamy z boczkiem i cebulą.
7. Dusimy całość jeszcze przez około minutę, aby składniki się połączyły.
8. Jajecznicę podajemy na talerzu, posypaną odrobiną posiekanego koperku lub natki pietruszki.
9. Smacznego!

Podobne przepisy

jajecznica na cebuli
jajecznica fit
jajecznica
pulpety bez cebuli
wątróbkę bez cebuli