Przepis na jajecznicę z bułką 📖
Składniki:- 2 jajka
- 1 bułka
- 2 łyżki mleka
- sól i pieprz do smaku
- masło lub olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Bułkę pokrój na małą kostkę.
2. Rozbij jajka do miseczki i lekko roztrzep mlekiem. Dopraw solą i pieprzem.
3. Rozgrzej patelnię i dodaj masło lub olej.
4. Wrzuć pokrojoną bułkę na rozgrzaną patelnię i smaż przez kilka minut, aż będzie chrupiąca i lekko zbrązowiona.
5. Następnie wlej roztrzepane jajka na patelnię, mieszając je powoli.
6. Smaż jajecznicę, mieszając delikatnie, aż będą miały jednolitą konsystencję i będą odpowiednio ugotowane.
7. Podawaj od razu na talerzu, np. z kromką chleba i świeżymi ziołami.
Smacznego!