Przepis na jajecznicę z mleka 📖
Składniki:- 4 jajka
- 1/4 szklanki mleka
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki masła
Instrukcje:
1. W misce roztrzep jajka za pomocą widelca.
2. Dodaj mleko do jajek i ponownie wymieszaj.
3. W dużym rondlu rozpuść masło na średnim ogniu.
4. Gdy masło się roztopi, wlej mieszankę jajeczno-mleczną.
5. Delikatnie mieszaj jajecznicę za pomocą łopatki, aż zacznie się tężeć.
6. Kiedy jajecznicę zaczną tworzyć się grudki, zmniejsz ogień i kontynuuj mieszanie aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
7. Dopraw jajecznicę solą i pieprzem według własnego gustu.
8. Przełóż jajecznicę na talerz i podawaj natychmiast.
Smacznego!