Przepis na jajecznicę z makaronem 📖

Przepis na jajecznicę z makaronem:

Składniki:
- 4 jajka
- 150 g makaronu (np. spaghetti)
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 50 g startego sera (np. żółtego)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
- Świeże zioła (np. natka pietruszki) opcjonalnie

Instrukcje:

1. Na początku gotujemy makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Gdy będzie gotowy, odcedzamy go.

2. W międzyczasie możemy przygotować jajecznicę. W misce ubijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem.

3. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany czosnek. Smażymy na średnim ogniu, aż cebula będzie miękka i lekko się zarumieni.

4. Do patelni dodajemy ugotowany makaron i mieszamy, aby dobrze się połączył z cebulą i czosnkiem. Następnie zalewamy wszystko ubitymi jajkami.

5. Smażymy na średnim ogniu, mieszając delikatnie, aż jajecznicę zetnie się i nabierze złotego koloru.

6. Na koniec możemy posypać jajecznicę startym serem i posiekanymi świeżymi ziołami.

7. Podajemy od razu, najlepiej na ciepło. Smacznego!

Podobne przepisy

jajecznicę po
jajecznice
jajecznice fit
jajecznice z mąką
jajecznicę z kalafiorem