Przepis na jajecznice z pieczarkami i cebulą 📖

Składniki:
- 4 jajka
- 100g pieczarek
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- olej do smażenia

Przygotowanie:
1. Pieczarki i cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
2. Na patelni rozgrzej trochę oleju.
3. Wrzuć na patelnię pokrojoną cebulę i smaż ją na złoto.
4. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż wszystko przez około 5 minut, aż pieczarki będą miękkie.
5. W międzyczasie w misce roztrzep jajka. Dopraw solą i pieprzem.
6. Do usmażonych pieczarek i cebuli wlej roztrzepane jajka i delikatnie wymieszaj.
7. Smaż jajecznicę na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jajka się ścięną.
8. Gdy jajka będą już gotowe, podawaj je od razu, najlepiej na chrupiącej kromce chleba.

Smacznego!

Podobne przepisy

jajecznicę z cebulą
jajecznice z cebulą i szynką
jajecznice z cebulą i kiełbasą
jajecznice z boczkiem i cebulą
jajecznice z papryką i cebulą