Przepis na jajka faszerowane awokado i łososiem 📖

Składniki:
- 4 jajka
- 2 awokado
- 100g wędzonego łososia
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka soku z cytryny
- Sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:
1. Gotujemy jajka na twardo, a następnie studzimy i obieramy ze skorupek.
2. Awokado kroimy na pół i usuwamy pestki. Wydrążamy miąższ łyżeczką, zostawiając jednak cienką warstwę miąższu przy skórce.
3. W misce rozgniatamy awokado widelcem, dodajemy jogurt naturalny i sok z cytryny. Mieszamy wszystkie składniki razem, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
4. Jajka kroimy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka.
5. Łososia kroimy w drobną kostkę.
6. Do masy awokado dodajemy kawałki łososia i mieszamy.
7. Przygotowane jajka napełniamy farszem z awokado i łososia.
8. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki dla dekoracji.
9. Jajka faszerowane awokado i łososiem są gotowe do podania.

Smacznego!

Podobne przepisy

jajka faszerowane łososiem
jajka faszerowane z łososiem
jajka faszerowane z łososiem z puszki
jajka faszerowane łososiem wędzonym
makaron z awokado i łososiem