Przepis na jajka faszerowane łososiem 📖

Składniki:
- 4 jajka
- 100g wędzonego łososia
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka posiekanej zieleniny (np. koper, szczypiorek)
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Jajka gotujemy na twardo przez około 10-12 minut. Następnie studzimy je w zimnej wodzie i obieramy ze skorupek.
2. Rozcinamy jajka na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka, przenosząc je do miseczki.
3. Łososia kroimy w małą kostkę i dodajemy do żółtek.
4. Dodajemy majonez, musztardę oraz posiekaną zieleninę do miski. Doprawiamy solą i pieprzem.
5. Składniki dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa.
6. Powstałą masą nadziewamy połówki jajek.
7. Jajka faszerowane łososiem podajemy na półmisku lub talerzu, dekorując je dodatkową zieleniną.

Smacznego!

Podobne przepisy

jajka faszerowane z łososiem
jajka faszerowane z łososiem z puszki
jajka faszerowane awokado i łososiem
jajka faszerowane łososiem wędzonym
jajka nadziewane łososiem