Przepis na jajka faszerowane z łososiem z puszki 📖
Składniki:- 6 jajek
- 1 puszka łososia w sosie własnym
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki posiekanej dymki lub drobno siekanej cebuli
- 1 łyżeczka musztardy
- Sól i pieprz do smaku
- Opcjonalnie, do dekoracji: posiekany koperek lub szczypiorek
Instrukcje:
1. Gotuj jajka na twardo, a następnie ostudź je i obierz ze skorupek.
2. Rozdrobnij łososia widelcem lub za pomocą miksera.
3. W dużej misce wymieszaj rozdrobnionego łososia, majonez, posiekaną dymkę lub cebulę oraz musztardę. Dopraw solą i pieprzem według własnego gustu.
4. Przekrój jajka na pół wzdłuż i wyjmij żółtka.
5. Dodaj żółtka do miseczki z farszem z łososia i dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składniki się połączą.
6. Napełnij połówki jajek przygotowanym farszem, równomiernie rozprowadzając go na każdym jajku.
7. Opcjonalnie, posyp jajka posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem dla dekoracji.
8. Gotowe jajka faszerowane z łososiem podawaj od razu lub przechowuj w lodówce przez kilka godzin przed podaniem, aby składniki dobrze się połączyły. Smacznego!