Przepis na jajka faszerowane farsz 📖

Przepis na jajka faszerowane:

Składniki:
- 6 jajek
- 1/4 szklanki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki posiekanej zieleniny (np. szczypiorek, koper)
- 1 łyżka posiekanej cebuli
- sól i pieprz do smaku
- papryka słodka do dekoracji

Przygotowanie:
1. Gotujemy jajka na twardo, a następnie obieramy je ze skorupek i kroimy na pół.
2. Wyjmujemy żółtka z jajek i przekładamy do miseczki.
3. Do miseczki z żółtkami dodajemy majonez, musztardę, posiekaną zieleninę i cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4. Całość dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa.
5. Przekładamy masę do rękawa cukierniczego lub do woreczka strunowego, odcięcie końcówki o szerokości około 1 cm.
6. Napełniamy połówki jajek masą, wykonując dekoracyjne wzory.
7. Przed podaniem posypujemy jajka faszerowane papryką słodką.

Smacznego!

Podobne przepisy

jajka faszerowane
dobre jajka faszerowane
dobry faszerowane jajka
jajka faszerowane fetą
jajka faszerowane pieczarkami