Przepis na jajka faszerowane pieczarkami i szczypiorkiem 📖

Składniki:
- 6 jajek
- 200 g pieczarek
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie obieramy ze skorupek i przekrajamy na pół. Wyjmujemy żółtka.

2. Cebulę drobno siekamy, a pieczarki kroimy w małą kostkę.

3. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy cebulę do momentu, aż stanie się miękka. Dodajemy pieczarki i smażymy, aż zmiękną i woda z nich odparuje. Całość doprawiamy solą i pieprzem.

4. Wydrążone żółtka z jajek rozgniatamy widelcem, a następnie dodajemy do smażonych pieczarek i cebuli. Dodajemy również posiekany szczypiorek i dokładnie mieszamy.

5. Mieszaniną faszerujemy połówki białek jajek.

6. Gotowe jajka faszerowane układamy na półmisku i podajemy je na zimno lub po lekkim schłodzeniu.

Smacznego!

Podobne przepisy

jajka faszerowane ze szczypiorkiem
jajka faszerowane pieczarkami
jajka faszerowane z pieczarkami
faszerowane jajka z pieczarkami
jajka faszerowane w skorupkach z pieczarkami