Przepis na jajka faszerowane z pieczarkami 📖

Składniki:
- 6 jajek
- 150g pieczarek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki startego parmezanu
- 2 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Jaja ugotuj na twardo w osolonej wodzie.
2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek, aż staną się miękkie.
3. Dodaj pokrojone w kostkę pieczarki i smaż, aż będą miękkie i zaczną odparowywać płyn.
4. Dopraw solą i pieprzem, dodaj natkę pietruszki i wymieszaj.
5. Ostudzone jaja obierz ze skorupek, przekrój na pół i wyjmij żółtka, umieszczając je w misce.
6. Żółtka dokładnie rozgnieć widelcem, dodaj smażone pieczarki, tarty parmezan i bułkę tartą.
7. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa.
8. Farszem nadziewaj połówki białek jajek.
9. Jajka faszerowane można podać na zimno lub delikatnie podgrzać w piekarniku przez kilka minut.
10. Smacznego!

Podobne przepisy

jajka faszerowane pieczarkami
faszerowane jajka z pieczarkami
jajka faszerowane pieczarkami i szczypiorkiem
jajka faszerowane pieczarkami marynowanymi
jajka faszerowane w skorupkach z pieczarkami