Przepis na jajka faszerowane pieczarki 📖
Oto przepis na jajka faszerowane pieczarki:Składniki:
- 6 jajek
- 6-8 średnich pieczarek
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie:
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek.
2. Pieczarki dokładnie umyć, odciąć nóżki i wydrążyć gniazda.
3. Wydrążone gniazda pieczarek posolić i odstawić na chwilę.
4. W międzyczasie jajka przekroić na pół i wyjąć żółtka. Żółtka przełożyć do miseczki, dodać majonez, musztardę, sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
5. Farsz przygotowany z żółtek wypełnić wydrążone gniazda pieczarek.
6. Na koniec ułożyć połówki jajek na wypełnionych pieczarkach.
7. Całość ułożyć na półmisku, posypać posiekaną natką pietruszki i podawać.
Smacznego!