Przepis na jajka faszerowane pieczone 📖

Składniki:
- 6 jajek
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka octu winnego
- 1 łyżeczka cukru
- sól i pieprz do smaku
- papryka w proszku (opcjonalnie, do dekoracji)

Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu, studzimy je w zimnej wodzie, obieramy ze skorupek i przekrajamy na pół.
2. Wyjmujemy żółtka z jajek i przekładamy je do miski. Białka układamy na półmisku.
3. Do żółtek dodajemy majonez, musztardę, ocet winny, cukier, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy, aby powstała jednolita masa.
4. Powstałą masą faszerujemy białka jajek.
5. Przekładamy faszerowane jajka do naczynia żaroodpornego i wstawiamy je do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
6. Pieczemy jajka przez około 15-20 minut, aż masa wewnątrz będzie lekko zrumieniona.
7. Gotowe jajka faszerowane podajemy na talerzach, posypane papryką w proszku.

Smacznego!

Podobne przepisy

jajka faszerowane
jajka faszerowane z rzeżucha
faszerowane jajka z pieczarkami
jajka faszerowane z papryka
jajka faszerowane papryką