Przepis na jajka faszerowane z rzeżucha 📖

Przepis na jajka faszerowane z rzeżuchą:

Składniki:
- 6 jajek
- 1 mała cebula
- 3 łyżki majonezu
- pęczek rzeżuchy
- sól i pieprz do smaku
- kilka listków świeżej pietruszki (opcjonalne, do dekoracji)

Instrukcje:
1. Gotujemy jajka w osolonej wodzie przez około 10-12 minut, a następnie ostudzamy i obieramy ze skorupek.
2. W międzyczasie drobno siekamy cebulę.
3. W misce rozgniatamy ugotowane jajka widelcem, a następnie dodajemy pokrojoną cebulę i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy.
4. Rzeżuchę dokładnie płuczemy i kroimy na drobniejsze kawałki.
5. Dodajemy rzeżuchę do masy jajecznej, całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
6. Nakładamy przygotowaną masę do połowek ugotowanych jajek.
7. Jeśli chcemy, możemy udekorować jajka listkami świeżej pietruszki.
8. Gotowe jajka faszerowane z rzeżuchą możemy podawać od razu lub schłodzić je przed podaniem.

Smacznego!

Podobne przepisy

jajka z rzeżuchą
jajka faszerowane
jajka faszerowane makrelą
jajka faszerowane z koperkiem
faszerowane jajka z pieczarkami