Przepis na jajka faszerowane rzodkiewką 📖

Składniki:
- 6 jajek
- 8 rzodkiewek
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
- opcjonalnie: świeża natka pietruszki do dekoracji

Instrukcje:
1. Ugotuj jajka na twardo. Po ugotowaniu ostudź je, obierz ze skorupek i przekrój na pół.

2. Pokrój rzodkiewki na cienkie plasterki.

3. Wyjmij żółtka z jajek i umieść je w misce. Dodaj majonez, musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj składniki, aby powstała jednolita masa.

4. Nałożenie farszu: Przygotowane białka jajek napełnij przygotowanym farszem, używając łyżeczki lub rękawa cukierniczego.

5. Umieszczanie plasterków rzodkiewek: Przyłóż po 1-2 plasterki rzodkiewki na wierzchu każdego faszerowanego jajka.

6. Opcjonalnie posyp jajka posiekaną natką pietruszki dla dodatkowej dekoracji.

7. Przełóż przygotowane jajka faszerowane na półmisek lub talerz i podawaj na zimno jako przystawkę lub dodatek do innych dań.

Smacznego!

Podobne przepisy

jajka faszerowane
jajka faszerowane makrelą
jajka faszerowane z koperkiem
faszerowane jajka z pieczarkami
jajka faszerowane z mięsem