Przepis na leczo z ogórkiem kiszonym 📖

Składniki:
- 1 duża cebula
- 2 papryki (czerwona i żółta)
- 2 duże marchewki
- 2 małe cukinie
- 3 duże pomidory
- 1 ogórek kiszony
- sól i pieprz do smaku
- olej roślinny

Przygotowanie:
1. Cebulę pokrój w kostkę, a paprykę, marchewki i cukinie w paski.
2. Na dużą patelnię wlej odrobinę oleju roślinnego i podsmaż cebulę, aż stanie się szklista.
3. Dodaj marchewki i paprykę. Smaż na średnim ogniu przez około 5 minut, aż warzywa zmiękną.
4. Następnie dorzuć cukinię i smaż kolejne 5 minut.
5. Dodaj pokrojone pomidory i ogórek kiszony (uprzednio pokrojony w drobne kawałki). Całość smaż przez kolejne 10-15 minut, aż pomidory się rozpadną i wszystkie warzywa połączą się w jednolitą masę.
6. Dopraw całość solą i pieprzem do smaku. Gotowe leczo możesz podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Smacznego!

Podobne przepisy

gulasz z ogórkiem kiszonym
boeuf strogonow z ogórkiem kiszonym
gulasz wołowy z ogórkiem kiszonym
strogonowa z pieczarkami i ogórkiem kiszonym
sałatkę z ogórkiem kiszonym i cebulą