Przepis na jajka faszerowane ze szpinakiem 📖

Składniki:
- 6 jajek
- 200g świeżego szpinaku
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki stołowe tartej mozzarelli
- 2 łyżki stołowe masła
- Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Na początku przygotuj jajka. Ugotuj je na twardo w osolonej wodzie, a następnie ostudź i obierz ze skorupek. Przekrój je wzdłuż na pół i wyjmij żółtka.
2. Szpinak dokładnie umyj i osusz.
3. Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj.
4. Rozgrzej patelnię i rozpuść na niej masło. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek i smaż, aż staną się miękkie i szkliste.
5. Dodaj szpinak na patelnię i smaż, aż zmięknie i zmniejszy swoją objętość.
6. Odstaw patelnię z ognia i przygotowanego szpinaku zostaw chwilę, aby przestygł.
7. Do schłodzonego szpinaku dodaj żółtka, startą mozzarellę, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
8. Powstałą masą nadziej jajka, wypełniając nimi połówki jajek.
9. Gotowe jajka faszerowane ze szpinakiem ułóż na półmisek i podawaj na zimno jako przystawkę lub dodatek do innych dań.

Smacznego!

Podobne przepisy

jajka faszerowane szpinakiem
jajka faszerowane
udka faszerowane szpinakiem
jajka faszerowane w panierce
jajka faszerowane z pomidorami