Przepis na jajka majonez 📖

Składniki:
- 4 jajka
- 4 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku

Instrukcje:
1. Gotujemy jajka przez około 10 minut, a następnie studzimy je pod zimną wodą i obieramy ze skorupek.
2. Kroimy ugotowane jajka na drobne kawałki i przekładamy je do miski.
3. Dodajemy majonez, musztardę i sok z cytryny do jajek.
4. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie delikatnie mieszamy wszystkie składniki, tak aby utworzyć jednolitą konsystencję.
5. Gdy składniki będą dobrze połączone, smaczną pastę z jajek majonez możemy podać na kanapki, jako dodatek do sałatek lub wykorzystać w innych daniach według własnego uznania.

Smacznego!

Podobne przepisy

majonez z całego jajka
majonez fit
fit majonez
majonez
majonez bez miksera