Przepis na jajka marynowane 📖

Oto prosty przepis na jajka marynowane:

Składniki:
- 6 jaj
- 1 szklanka octu
- 1 szklanka wody
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka soli
- kilka ziaren pieprzu
- kilka goździków
- 1 liść laurowy
- 1 cebula

Sposób przygotowania:
1. Ugotuj jajka na twardo, a następnie ostudź i obierz je ze skorupek.
2. W rondelku zagotuj ocet, wodę, cukier, sól, pieprz, goździki i liść laurowy.
3. Cebulę pokrój na cienkie plastry.
4. W słoju ułóż jajka i plastry cebuli.
5. Gorącym marynatorem zalej jajka tak, aby były całkowicie przykryte.
6. Odstaw słoik z jajkami na kilka godzin lub najlepiej na całą noc, aby marynowały się w smaku.
7. Po tym czasie wyjmij jajka z marynaty i są gotowe do spożycia.

Smacznego!

Podobne przepisy

pieczarki marynowane
szparagi marynowane
zeberka marynowane
cebulki marynowane
gołąbki marynowane