Przepis na jajka w majonezie 📖

Składniki:
- 4 jajka
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz do smaku

Instrukcje:
1. Gotujemy jajka w osolonej wodzie przez około 8-10 minut, aż staną się na twardo.
2. Po ugotowaniu, obieramy skorupki z jajek i przekrawamy je na pół.
3. W oddzielnej miseczce mieszamy majonez, musztardę, posiekany szczypiorek, sól i pieprz.
4. Następnie nakładamy powstałą pastę majonezową na połówki jajek.
5. Gotowe jajka w majonezie możemy podawać od razu lub wystawić do lodówki na chwilę, aby lepiej się schłodziły.
6. Przed podaniem możemy udekorować jajka np. posiekaną natką pietruszki lub parmezanem.

Smacznego!

Podobne przepisy

jajka w majonezie ze szczypiorkiem
jajka w majonezie z kukurydzą
schab w majonezie
babkę na majonezie
śledzie w majonezie