Przepis na jajka w majonezie 📖
Składniki:- 4 jajka
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
Instrukcje:
1. Gotujemy jajka w osolonej wodzie przez około 8-10 minut, aż staną się na twardo.
2. Po ugotowaniu, obieramy skorupki z jajek i przekrawamy je na pół.
3. W oddzielnej miseczce mieszamy majonez, musztardę, posiekany szczypiorek, sól i pieprz.
4. Następnie nakładamy powstałą pastę majonezową na połówki jajek.
5. Gotowe jajka w majonezie możemy podawać od razu lub wystawić do lodówki na chwilę, aby lepiej się schłodziły.
6. Przed podaniem możemy udekorować jajka np. posiekaną natką pietruszki lub parmezanem.
Smacznego!