Przepis na jak się robi jajecznicę 📖

Przepis na jajecznicę:

Składniki:
- 3 jajka
- 3 łyżki mleka
- sól i pieprz do smaku
- masło do smażenia
- posiekana natka pietruszki (opcjonalnie)
- 2 plasterki chleba (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:
1. Rozbij jajka do miski i dobrze roztrzep je widelcem.
2. Dodaj mleko, sól i pieprz do jajek, i ponownie wymieszaj.
3. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj kawałek masła, aby się rozpuściło.
4. Wlej jajka na patelnię, tak aby równomiernie się rozprowadziły.
5. Delikatnie mieszaj jajka widelcem, przesuwając je z jednej strony na drugą, aby się nie przypaliły.
6. Kiedy jajka zaczną się ściągać i wyglądać na ładnie ugotowane, zdejmij patelnię z ognia.
7. Na koniec posyp jajecznicę posiekaną natką pietruszki (opcjonalnie).
8. Podawaj jajecznicę na talerzu, przykrytą dwoma plasterkami chleba (opcjonalnie).

Smacznego!

Podobne przepisy

jak się robi herbatę
gulasz jak się robi
gołąbki jak się robi
jak się robi faworki
bezy jak się robi