Przepis na jak się robi jajecznicę 📖
Przepis na jajecznicę:Składniki:
- 3 jajka
- 3 łyżki mleka
- sól i pieprz do smaku
- masło do smażenia
- posiekana natka pietruszki (opcjonalnie)
- 2 plasterki chleba (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
1. Rozbij jajka do miski i dobrze roztrzep je widelcem.
2. Dodaj mleko, sól i pieprz do jajek, i ponownie wymieszaj.
3. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj kawałek masła, aby się rozpuściło.
4. Wlej jajka na patelnię, tak aby równomiernie się rozprowadziły.
5. Delikatnie mieszaj jajka widelcem, przesuwając je z jednej strony na drugą, aby się nie przypaliły.
6. Kiedy jajka zaczną się ściągać i wyglądać na ładnie ugotowane, zdejmij patelnię z ognia.
7. Na koniec posyp jajecznicę posiekaną natką pietruszki (opcjonalnie).
8. Podawaj jajecznicę na talerzu, przykrytą dwoma plasterkami chleba (opcjonalnie).
Smacznego!