Przepis na kapuśniak z papryka 📖

Składniki:
- 1 duża główka kapusty
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 1 duża papryka czerwona
- 2 ziemniaki
- 4 kiełbaski (opcjonalnie)
- 2 litry bulionu warzywnego
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Kapustę drobno poszatkować.
2. Cebule pokroić w kostkę, a marchewki i paprykę w paski.
3. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
4. Kiełbaski pokroić na plasterki.
5. W dużym garnku rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, marchewkę i paprykę przez kilka minut, aż zmiękną.
6. Dodać kiełbaski i smażyć jeszcze przez kilka minut.
7. Następnie dodać kapustę i ziemniaki, a także bulion warzywny.
8. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez około 30-40 minut, aż warzywa będą miękkie.
9. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
10. Podawać gorący kapuśniak z kromką chleba.

Smacznego!

Podobne przepisy

lasagne z papryką
wątróbkę z papryka
tatara z papryką
kolacje z papryką
sos czosnkowy z papryką