Przepis na karkówkę z kapustą kiszoną 📖

Karkówka z kapustą kiszoną to pyszne i tradycyjne danie. Oto prosty przepis na jego przygotowanie:

Składniki:
- 1 kg karkówki wieprzowej
- 500 g kapusty kiszonej
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku
- olej roślinny

Instrukcje:
1. Karkówkę umyj, osusz i pokrój na plastry o grubości około 2 cm.
2. Cebulę i czosnek obierz, a następnie posiekaj na drobne kawałki.
3. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz czosnek, aż staną się rumiane i miękkie.
4. Dodaj karkówkę i smaż z obu stron, aż mięso nabierze złocistej barwy.
5. Kapustę kiszoną dokładnie odcisnij z nadmiaru soku i dodaj do patelni z mięsem.
6. Smaż mieszając przez około 15-20 minut, aż kapusta zmięknie.
7. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
8. Gdy danie będzie gotowe, podawaj je gorące, najlepiej z pieczywem lub ziemniakami.

Smacznego!

Podobne przepisy

karkówkę z kapustą kiszoną i ananasem
kiszona kapusta
kapusta kiszona zasmazana
krupnik z kapustą kiszoną
golonkę z kapustą kiszoną