Przepis na kielbasa schabowa 📖
Przepis na kiełbasę schabową:Składniki:
- 1 kg schabu bez kości
- 1 łyżka soli
- 1 łyżka pieprzu
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 1/2 łyżeczki kminku
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
Sposób przygotowania:
1. Schab umyć i osuszyć.
2. W misce wymieszać wszystkie przyprawy.
3. Kawałki schabu posmarować przygotowaną mieszanką przypraw z każdej strony.
4. Schab włożyć do skórzanej torebki lub po prostu złożyć w kształt kiełbasy.
5. Torebkę schabu przymocować sznurkiem.
6. W dużym garnku zagotować wodę i wrzucić schab.
7. Gotować na małym ogniu przez około 2 godziny.
8. Po ugotowaniu, kiełbasę schabową można podgrzać na patelni lub w piekarniku.
Smacznego!