Przepis na kiełbasę z ryby 📖

Przepis na kiełbasę z ryby:

Składniki:
- 500g fileta z białej ryby (np. dorsza)
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1/2 łyżeczki suszonego koperku
- 2 łyżki oleju roślinnego

Wykonanie:
1. Filet z ryby umyj, osusz i zdejmij skórę. Pokrój na kawałki.
2. Cebulę i czosnek obierz, pokrój na mniejsze kawałki.
3. W blenderze umieść filety z ryby, cebulę, czosnek, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz, tymianek i koperek. Całość zblenduj na jednolitą masę.
4. Masę rybną przełóż do miski, przykryj folią spożywczą i odstaw na około 30 minut do lodówki, aby składniki się połączyły i masa stężała.
5. Po upływie czasu formuj z masy kiełbaski o dowolnym kształcie i wielkości.
6. Na patelni rozgrzej olej roślinny. Smaż kiełbaski z obu stron na średnim ogniu, aż zrobią się złote i chrupiące.
7. Gotowe kiełbaski z ryby podawaj na gorąco z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami lub sałatką.

Smacznego!

Podobne przepisy

ryby leszcze
pulpety z ryby
grzyby jak ryby
ryby po japońsku
ryby jeziorne