Przepis na kisz na cieście francuskim 📖

Przepis na kisz na cieście francuskim:

Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 4-5 kiszek kiełbasy
- 1 cebula
- 1 papryka
- ½ szklanki przecieru pomidorowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka kuminu
- Sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:
1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
2. Wyłóż ciasto francuskie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
3. Na patelni podsmaż pokrojoną cebulę oraz posiekaną paprykę.
4. Dodaj przecier pomidorowy, czosnek, paprykę słodką, kumin, sól i pieprz. Gotuj wszystko przez około 5 minut.
5. Przekładamy sos na przygotowane wcześniej ciasto francuskie.
6. Na wierzchu układamy pokrojoną kiełbasę.
7. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 15-20 minut, aż ciasto będzie złociste i chrupiące.
8. Wyjmujemy z piekarnika i dekorujemy posiekaną natką pietruszki.
9. Podajemy na ciepło.

Smacznego!

Podobne przepisy

tartę na cieście francuskim
rybę w cieście francuskim
quiche na cieście francuskim
szparagi w cieście francuskim
napoleonkę na cieście francuskim