Przepis na knorr spaghetti bolognese 📖

Aby przygotować knorr spaghetti bolognese, będziesz potrzebować:

- 250 g suszonego makaronu spaghetti
- 400 g mielonego mięsa wołowego (lub mieszanki wołowo-wieprzowej)
- 1 cebula, drobno pokrojona
- 2 ząbki czosnku, przeciśnięte
- 1 marchewka, drobno pokrojona
- 1 słoik (400 g) przecieru pomidorowego
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 kostka Knorr Spaghetti Bolognese
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- Sól i pieprz do smaku
- Oliwa z oliwek do smażenia

Instrukcje:

1. Smaż cebulę na rozgrzanej oliwie aż stanie się miękka i szklista. Dodaj czosnek i smaż przez kolejną minutę.

2. Dodaj mięso mielone i smaż, mieszając, aż się zrumieni. Następnie dodaj marchewkę i smaż przez kilka minut, aż zmięknie.

3. Dodaj przecier pomidorowy, koncentrat pomidorowy, Knorr Spaghetti Bolognese, oregano i tymianek. Dopraw solą i pieprzem według własnego uznania. Dobrze wymieszaj i gotuj na średnim ogniu przez około 15-20 minut.

4. W międzyczasie gotuj makaron spaghetti według instrukcji na opakowaniu.

5. Po ugotowaniu makaronu, odcedź go i dodaj do sosu bolognese. Delikatnie wymieszaj, aby makaron pokrył się sosem.

6. Podawaj natychmiast, posypany startym serem parmezanem lub posiekanymi świeżymi ziołami.

Smacznego!

Podobne przepisy

spaghetti bolognese knorr
lasagne bolognese knorr
spaghetti bolognese
spaghetti bolognese z passata
oryginalne spaghetti bolognese