Przepis na koreanskie hot dogi na patyku 📖

Przepis na koreańskie hot dogi na patyku:

Składniki:
- 6 kiełbas na patyku
- 6 drewnianych patyków do szaszłyków
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 1 jajko
- ¾ szklanki mleka
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka sezamu
- 1 łyżka cukru pudru
- ketchup lub sos do smażenia

Przygotowanie:

1. Przygotuj patyki na szaszłyki i nabij na nie kiełbasy.

2. W misce wymieszaj mąkę pszeniczną, proszek do pieczenia, cukier i sól.

3. Dodaj jajko i mleko, wymieszaj składniki na jednolitą masę.

4. Przez sitko dodaj mąkę ziemniaczaną, dodaj też starty sezam i cukier puder.

5. Rozgrzej olej w głębokim rondlu lub w woku.

6. Kiełbaski obtaczaj w cieście, a następnie smaż na rozgrzanym oleju na złoty brąz.

7. Po usmażeniu odcedź hot dogi na ręczniku papierowym.

8. Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. ketchupem lub sosami.

Smacznego!

Podobne przepisy

koreańskie hot dogi
koreańskie sushi
koreańskie jedzenie
danie koreańskie
pierożki koreańskie