Przepis na koreczki z kozim serem 📖
Składniki:- 200g koziego sera
- 1 łyżka masła
- 2 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka posiekanej świeżej mięty
- 1 bagietka
- kilka różyczek rukoli
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Ser pokroić w plasterki i oprószyć solą i pieprzem.
2. W małym rondelku rozpuścić masło i dodać miód, mieszając aż do rozpuszczenia miodu. Dodać posiekaną miętę i poczekać aż sos ostygnie.
3. Bagietkę pokroić na kawałki o grubości około 1 cm, a następnie opiekać je na patelni lub w tosterze do momentu uzyskania złotego koloru.
4. Koreczki układać na paterze. Na każdą kawałek bagietki układać kawałek sera, kilka listków rukoli oraz łyżeczkę przygotowanego sosu.
5. Koreanski z kozim serem podawać na ciepło.
Smacznego!