Przepis na quiche z kozim serem 📖
Oto przepis na quiche z kozim serem:Składniki:
- 200 g mąki
- 100 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę
- 1 łyżka zimnej wody
- szczypta soli
- 150 g koziego sera, pokrojonego w kostkę
- 100 g szpinaku, posiekanego
- 3 jajka
- 200 ml śmietany kremówki
- szczypta soli i pieprzu do smaku
Wykonanie:
1. W misce połącz mąkę z solą. Dodaj pokrojone masło i za pomocą palców, rozgnieć je z mąką, aż powstanie kruchoziarnista konsystencja.
2. Dodaj zimną wodę i szybko zagnieć ciasto, aż składniki się połączą. Owin ciasto w folię i włóż do lodówki na 30 minut.
3. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
4. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj na grubość około 3 mm. Wyłóż nim dno i boki formy do tarty.
5. Na dnie ciasta rozłóż równomiernie pokrojony koz