Przepis na krem czekoladowo orzechowy do tortu 📖

Składniki:
- 200 g gorzkiej czekolady
- 200 g masła
- 200 g cukru pudru
- 4 jajka
- 150 g zmielonych orzechów laskowych

Przygotowanie:
1. Na początku rozpuść czekoladę nad parą wodną lub w kuchence mikrofalowej i odstaw do ostygnięcia.
2. W osobnej misce ubij masło na puszystą masę, stopniowo dodając cukier puder.
3. Dodaj po jednym jajku do masy masłowej, cały czas dokładnie mieszając.
4. Stopniowo wlej rozpuszczoną czekoladę do mikstury masłowej, stale mieszając aż wszystko się połączy.
5. Dodaj zmielone orzechy laskowe do masy czekoladowej i delikatnie wymieszaj.
6. Krem czekoladowo-orzechowy jest gotowy do użycia. Możesz go wykorzystać do smarowania tortu lub jako jego warstwę.

Podobne przepisy

krem orzechowy do tortu
biszkopt orzechowy do tortu
krem orzechowy do ciasta
krem do tortu
kolorowy krem do tortu