Przepis na krem orzechowy do tortu 📖
Składniki:- 200g masła
- 200g kremowego serka mascarpone
- 200g kremowego masła orzechowego
- 200g cukru pudru
- 1 łyżka ekstraktu z wanilii
- szczypta soli
Przygotowanie:
1. W misce umieść masło i serek mascarpone. Wymieszaj je dokładnie, używając miksera, aż uzyskasz jednolitą masę.
2. Dodaj masło orzechowe i kontynuuj mieszanie, aż wszystkie składniki będą dobrze połączone.
3. Stopniowo dodawaj cukier puder i ekstrakt z wanilii, mieszając na niskiej prędkości, aż wszystko będzie gładkie.
4. Dodaj szczyptę soli i ponownie wymieszaj składniki.
5. Gotowy krem odstaw na kilka minut, aby się schłodził przed użyciem.
Krem orzechowy jest teraz gotowy do użycia na torcie. Możesz go dowolnie dekorować i cieszyć się smakiem orzechów w połączeniu z kremową konsystencją. Smacznego!