Przepis na krem orzechowy do ciasta 📖

Składniki:
- 200g masła
- 150g cukru pudru
- 200g kremowego masła orzechowego
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 100g mleka

Przygotowanie:
1. W mikserze ubij masło razem z cukrem pudrem przez około 3-4 minuty, aż masa będzie gładka i puszysta.
2. Dodaj kremowe masło orzechowe i esencję waniliową. Kontynuuj ubijanie przez kolejne 2 minuty.
3. Stopniowo dolewaj mleko, jednocześnie cały czas ubijając masę, aż będzie miała jednolitą konsystencję.
4. Gotowy krem orzechowy przeładuj do słoika lub miski, a następnie przechowuj w lodówce.

Gotowy krem orzechowy możesz wykorzystać jako dodatek do ciast, muffinek, naleśników czy placuszków. Smacznego!

Podobne przepisy

krem orzechowy do tortu
krem czekoladowo orzechowy do tortu
krem do ciasta biszkoptowego
krem do ciasta pychotka
krem do ciasta czeskiego