Przepis na krem do obłożenia tortu 📖
Składniki:- 250g masła, miękkiego
- 500g cukru pudru
- 4 łyżki mleka
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Instrukcje:
1. W misie miksera umieść miękkie masło i cukier puder.
2. Miksuj składniki na średniej prędkości przez około 2-3 minuty, aż masa będzie puszysta.
3. Dodaj mleko i ekstrakt waniliowy do masy z masła.
4. Kontynuuj miksowanie na niskiej prędkości przez kolejne 1-2 minuty, aż wszystkie składniki dobrze się połączą.
5. Gdy masz gotowy, jednolity krem, użyj go do obłożenia tortu.
6. Możesz też dodać barwniki spożywcze lub aromaty, aby nadać kremowi różne smaki i kolory.
7. Przechowuj krem w lodówce, przed użyciem ponownie dokładnie wymieszaj.
Gotowy krem można stosować do obłożenia tortu lub jako dodatek do różnych deserów. Smacznego!