Przepis na krem do tortu z mango 📖

Składniki:
- 1 duże mango
- 200 ml śmietany kremówki
- 200 g mascarpone
- 4 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka żelatyny
- 3 łyżki gorącej wody

Przygotowanie:
1. Mango obieramy, wyjmujemy pestkę i kroimy na mniejsze kawałki.
2. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno.
3. Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem i sokiem z cytryny do uzyskania jednolitej konsystencji.
4. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy dokładnie, a następnie studzimy.
5. Do miski dodajemy mango, mascarpone, ubitą śmietanę i zimną żelatynę, dokładnie mieszamy.
6. Krem wstawiamy do lodówki na około 2 godziny, aby stężał.

Gotowy krem do tortu z mango można wykorzystać jako warstwę w tortach bezowego, biszkoptowego lub innego, wg własnych upodobań. Smacznego!

Podobne przepisy

krem do tortu
krem jogurtowy do tortu
krem do tortu bez mleka
krem do tortu cytrynowego
krem cytrynowy do tortu