Przepis na krupnik fit 📖

Oto przepis na krupnik fit:

Składniki:
- 1 szklanka kaszy jęczmiennej
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 selera naciowego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 4 szklanki bulionu warzywnego
- 2 ziemniaki
- 1 puszka białej fasoli
- 2 łyżeczki majeranku
- Sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:
1. Kaszę jęczmienną opłucz pod bieżącą wodą.
2. Marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę i czosnek pokrój w kostkę.
3. W dużym garnku podgrzej olej rzepakowy, następnie dodaj pokrojone warzywa i smaż je przez kilka minut.
4. Do garnka dodaj bulion warzywny i zagotuj.
5. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, a następnie dodaj do garnka.
6. Odsącz fasolę z puszki i dodaj do reszty składników.
7. Dopraw zupę majerankiem, solą i pieprzem według własnego uznania.
8. Gotuj przez około 30 minut lub do momentu, gdy warzywa będą miękkie.
9. Podawaj krupnik posypany świeżą natką pietruszki.

Smacznego!

Podobne przepisy

krupnik
krupnik na skrzydełkach
krupnik na żołądkach
krupnik na serduszkach
krupnik nalewka