Przepis na krupnik z multicookera 📖

Przepis na krupnik z multicookera:

Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 1 duża marchewka
- 1 mała pietruszka
- 1/2 selera naciowego
- 1 por
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
- 1 l bulionu warzywnego
- 1 liść laurowy
- 3 ziarna ziela angielskiego
- sól i pieprz do smaku
- kilka gałązek świeżego kopru

Przygotowanie:
1. Kurczaka umyj, obgotuj przez kilka minut w garnku z osolonym wrzątkiem. Po ugotowaniu odcedź mięso, a wywar zostaw na bok.
2. W multicookerze włącz tryb "Fry" (smażenie). Do garnka dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, seler naciowy, por, cebulę i czosnek. Smaż warzywa przez kilka minut, aż zmiękną.
3. Następnie dodaj do warzyw kaszę jęczmienną i chwilę podsmaż.
4. Dodaj listek laurowy i ziela angielskie, a także wcześniej przygotowany bulion. Dokładnie wymieszaj.
5. Zamknij multicooker i ustaw tryb "Soups" (zupa) na czas 20-25 minut.
6. Po skończonym czasie, otwórz multicooker i dodaj do zupy pokrojone w drobną kostkę mięso z kurczaka.
7. Całość jeszcze raz zamknij i ustaw program "Warm" (podgrzewanie) na 10 minut, aby mięso przegryzło się z zupą.
8. Na koniec dopraw solą i pieprzem, posyp posiekanym koperkiem.

Twój krupnik z multicookera jest gotowy do podania! Smacznego!

Podobne przepisy

krupnik
krupnik fit
krupnik na skrzydełkach
krupnik na żołądkach
krupnik na serduszkach