Przepis na kruszonka do ciasta 📖

Przepis na kruszonkę do ciasta:

Składniki:
- 200g mąki pszennej
- 150g masła
- 100g cukru
- 1 łyżeczka wanilii

Sposób przygotowania:
1. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę masło i rozgniatamy palcami, aż powstanie kruszonka.
2. Dodajemy cukier i wanilię do miski z kruszonką i mieszamy wszystkie składniki razem, aż będą równomiernie połączone.
3. Gotową kruszonkę posypujemy równomiernie na wierzch naszego ciasta.
4. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez około 40 minut, aż ciasto nabierze złotego koloru.

Po upieczeniu kruszonka będzie chrupiąca i doda naszemu ciastu wyjątkowego smaku.

Podobne przepisy

owsianą kruszonką
jagodzianki z kruszonką
jabłecznik z kruszonką
kruszonka placek
truskawki pod kruszonką