Przepis na truskawki pod kruszonką 📖
Oto przepis na pyszne truskawki pod kruszonką:Składniki:
- 500 g truskawek
- 100 g mąki pszennej
- 80 g masła
- 80 g cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania:
1. Truskawki dokładnie umyj, osusz i usuń szypułki.
2. Przełóż truskawki do naczynia żaroodpornego.
3. W osobnej misce wymieszaj mąkę, masło, cukier i cynamon, aż składniki dobrze się połączą i utworzą kruszonkę.
4. Kruszonką równomiernie posyp truskawki.
5. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 25-30 minut w temperaturze 180°C, aż kruszonka się zrumieni.
6. Po upieczeniu wystudź truskawki lekko lub podawaj na ciepło.
7. Smacznego!