Przepis na kruszonkę kwestia smaku 📖

Przepis na kruszonkę:

Składniki:
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki zimnego masła
- 1 łyżeczka cynamonu

Instrukcje:
1. W misce wymieszaj mąkę, cukier i cynamon.
2. Dodaj zimne masło pokrojone na małe kawałki.
3. Palcami delikatnie rozetrzyj masło z suchymi składnikami, aż powstanie kruszonka. Nie za mocno mieszać, aby nie roztopić masła.
4. Gdy składniki się połączą i powstanie piękna kruszonka, wsyp ją na wierzch przygotowywanej tarty, ciastka lub muffinki.
5. Włóż potrawę do nagrzanego piekarnika i piecz według instrukcji przepisu, którego używasz.

Kruszonka doda naszym wypiekom chrupkości i aromatu.

Podobne przepisy

doradca smaku kruszonkę
wz kwestia smaku
deser kwestia smaku
rogaliki kwestia smaku
drożdżówkę kwestia smaku