Przepis na kulinarna wiola naleśniki budyniowe 📖

Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2,5 szklanki mleka
- 4 jajka
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 opakowanie budyniu o smaku waniliowym
- Masło do smażenia

Przygotowanie:
1. W dużej misce wymieszaj mąkę i mleko, dodaj jajka, cukier i sól. Całość energicznie mieszaj, aż uzyskasz jednolitą masę bez grudek.
2. Przesiej opakowanie budyniu do miski i dodaj go do masy naleśnikowej. Ponownie mieszaj, aby składniki dobrze się połączyły.
3. Rozgrzej patelnię, dodaj niewielką ilość masła i rozprowadź je po całej powierzchni patelni.
4. Na rozgrzaną patelnię wlej niewielką ilość ciasta, rozprowadź je po całej powierzchni patelni, tworząc cienki placek. Smaż na średnim ogniu, aż spód będzie złocisty, następnie odwróć naleśnik i smaż również drugą stronę.
5. Przesuń gotowy naleśnik na talerz i postępuj tak samo z pozostałym ciastem, smarując patelnię przed każdym dodaniem ciasta masłem.
6. Podawaj naleśniki budyniowe na ciepło, możesz je posypać cukrem pudrem, polać syropem klonowym lub dowolnym ulubionym sosem. Smacznego!

Podobne przepisy

kulinarna wiola naleśniki
naleśniki kulinarna wiola
ciasto na nalesniki kulinarna wiola
kulinarna wiola naleśniki z serem
bigos kulinarna wiola