Przepis na kulki czekoladowe 📖
Oto przepis na kulki czekoladowe:Składniki:
- 200g herbatników
- 100g masła
- 3 łyżki kakao
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 3 łyżki mleka
- 200g czekolady do przekładania
Przygotowanie:
1. Kruszymy herbatniki na najmniejsze kawałki.
2. W osobnym garnku rozpuszczamy masło.
3. Do rozpuszczonego masła dodajemy kakao i cukier puder. Wszystko mieszamy aż do połączenia składników.
4. Następnie dodajemy mleko i cały czas mieszamy. Gotujemy, aż sos zgęstnieje.
5. Do naszej masy dodajemy kruszone herbatniki i mieszamy. Całość pozostawiamy do wystudzenia.
6. Gdy masa już wystygła, formujemy z niej kulki o dowolnym rozmiarze.
7. Następnie roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej i maczamy w niej nasze kulki. Odkładamy na blachę i czekamy, aż czekolada stwardnieje.
8. Gotowe kulki czekoladowe możemy podawać.
Smacznego!