Przepis na kurczaka boczkiem 📖

Potrzebne składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 8 plasterków boczku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka posiekanego czosnku
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu

Sposób przygotowania:
1. Filety z kurczaka oczyść z nadmiaru tłuszczu i błon.
2. Na każdy filet z kurczaka połóż po 2 plasterki boczku, starając się przygotować równomiernie.
3. W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, posiekany czosnek, suszony tymianek, sól i czarny pieprz, tworząc marynatę.
4. Powstałą marynatą posmaruj całość kurczaka, za pomocą pędzla do grillowania lub łyżki. Pozwól, aby marynata się dobrze wchłonęła.
5. Na rozgrzanej patelni lub grillu, smaż kurczaka z boczkiem z każdej strony, aż stanie się złoty i dobrze przypieczony.
6. Gdy kurczak będzie gotowy, wyjmij z patelni i podawaj od razu, jako główne danie lub jako dodatek do sałatki.

Smacznego!

Podobne przepisy

udka z kurczaka z boczkiem
filet z kurczaka z boczkiem
fileta z kurczaka z boczkiem
pierś z kurczaka z boczkiem i serem
szparagi z boczkiem